Меню
м. Київ, вул. Челябінська 1а
Час роботи магазину:
  • Приймаємо заявки
  • 365 днів на рік / 24 години на добу

Моноблочні, класичні та віконні або все про внутрішній світ кондиціонерів

Моноблочні, класичні та віконні або все про внутрішній світ кондиціонерів

Настінні кондиціонери – нев'януча класика

Канальний кондиціонер: типи, переваги та недоліки

Касетні кондиціонери

Підлогово-стельова система кондиціювання

Кондиціонер на колесах або пан Моноблок

Якихось десять років тому кондиціонери були предметом розкоші та ознакою багатства нарівні із дорогими дзеркалками та першими iPod. Сучасний ринок пропонує не тільки нестандартні рішення у сфері охолодження та нагрівання повітря в квартирі, але навіть цілі комплекси, інтегровані в систему розумний будинок, яка зустрічатиме господаря чудовою погодою у житлі.

Давайте розберемося в основних перевагах та недоліках всіх типів побутових кондиціонерів, які заполонили український ринок.


Настінні кондиціонери – нев'януча класика

Настінні кондиціонери – типовий вид пристроїв, який часто зустрічається у будинках, квартирах та офісах. Про спліт-системи такого типу ми вже писали у статті «Як правильно вибрати кондиціонер для офісу, квартири чи дачі». В даному блоці, розглянемо докладніше принцип роботи та деталі  настінного внутрішнього блоку кондиціонера.

Настінний тип внутрішнього блоку кондиціонера складається з:


из чего состоит внутренний блок кондиционера


1, 2 - передня панель пристрою з повітрозабірником

3 – системи фільтрів грубого та тонкого очищення повітря. 

4 - внутрішній вентилятор, який розподіляє потік повітря через теплообмінник випарника та повітряний фільтр

5 - теплообмінник випарника, який охолоджує повітря

6 - система повітророзподілу з автожалюзі, що коректують напрямки потоку охолодженого повітря (горизонтальні жалюзі)

7 - панель керування кондиціонером

8 - система повітророзподілу з автожалюзі (вертикальні жалюзі)


Настінні кондиціонери вдало вписуються в інтер'єр, не займають багато місця та малошумні у роботі. В магазині «Blow» представлені моделі від відомих виробників із гарантією до 3-х років.

Канальний кондиціонер: типи, переваги та недоліки

кондиционер канального типа

Канальні кондиціонери - це гармонійний симбіоз найкращих якостей промислових та побутових кондиціонерів. Важливою та основною вимогою при використанні такого типу кондиціонерів є обов'язкова наявність підвісної стелі та системи повітроводів.

Будова канального кондиціонера

Як і настінна система кондиціювання, канальний кондиціонер складається з двох блоків – зовнішнього та внутрішнього. Блоки з'єднують мідні трубки, якими проходить холодоагент.

Принцип роботи

  Вентилятор проводить забір повітря, яке по повітропроводу прямує до внутрішнього блоку. Тут, згідно з обраною власником програмою, повітря або нагрівається, або охолоджується. Після цього повітряний потік проходить фільтраційний елемент, вбудований в кондиціонер. Далі повітряні маси з допомогою повітроводів рівномірно розподіляються по всьому приміщенню. Задля цього в систему вбудовані  потужні канальні вентилятори.


Типи канальних кондиціонерів

  • Моделі із стандартним двигуном. Компресор працює циклічно: досягає необхідної температури – припиняє роботу. За температурної різниці в 5 градусів робота відновлюється.

  • Касетні пристрої інверторного типу функціонують безперервно.


Переваги та недоліки канальних кондиціонерів

  • Підтримка заданого кліматичного режиму у кількох приміщеннях одночасно

  • Низький рівень шуму

  • Не вимагає встановлення окремого спліт-блоку у кожній кімнаті

  • Забезпечує надходження свіжого, відфільтрованого повітря в кімнату. Домішки свіжого повітря становить близько 20-30% від пропускної спроможності внутрішнього настінного блоку кондиціонера. Ця функція є опціональною і не присутня у всіх кондиціонерах даного типу.

Серед недоліків необхідно виділити зменшення висоти стель, необхідність професійного монтажу, а також складний розрахунок технічних параметрів.


Касетні кондиціонери

Кондиціонери такого типу ідеально підходять для приміщень з підвісними стелями для рівномірного розподілу повітряних мас по приміщенню. Канальні кондиціонери, як і всі спліт-системи, складаються із зовнішнього та внутрішнього блоку (монтується в міжстельовий простір). Розмір внутрішнього блоку повинен збігатися з розмірами плит підвісної стелі, а також має бути щілина між плитами 250-400 мм. для прокладання всіх необхідних комунікацій кондиціонера – холодильного контуру та високовольтного кабелю. 


кассетный кондиционер в интерьере


Найчастіше касетні кондиціонери використовують у офісах, великих будинках чи апартаментах, конференц-залах. Система кондиціонування такого типу малошумна, має високу продуктивність і забезпечує притік чистого повітря в кімнату. Серед недоліків можна виділити необхідність наявності підвісної стелі та простору для монтажу, а також досить високу ціну виробів.


Підлогово-стельова система кондиціювання

потолочный кондиционер в интерьере

Як і будь-який з наведених спліт-систем, такий кондиціонер складається з внутрішньої та зовнішньої частини, відмінність полягає лише в тому, що внутрішній блок монтують на стелі або стіні над підлогою, як звичайні радіатори опалення.

Принцип роботи підлогових та стельових пристроїв дещо відрізняється один від одного. Так підлогові кондиціонери спрямовують потік повітря вздовж стіни, вертикально вгору. Таким чином, виключається можливість прямого потрапляння холодних повітряних мас на людей. З підлоговим кондиціонером можна не боятися застуд.

Стельові кондиціонери поширюють повітря горизонтально, поступово знижуючи температуру у кімнаті. Обидва типи працюють безшумно, рівномірно охолоджують повітря у всіх напрямках і мають стильний і лаконічний дизайн.

 

Кондиціонер на колесах або пан Моноблок

Моноблочний кондиціонер – універсальне рішення для орендованих квартир, власників свіжого ремонту або маленьких приміщень, де неможливо розмістити повноцінну спліт систему. 

Мобільні моноблочні кондиціонери – це портативні пристрої, що не потребують професійного монтажу. Для установки такого типу моноблочного кондиціонера потрібно підключити його до мережі та вивести трубу для відведення гарячого повітря на вулицю. Такий кондиціонер – ідеальне рішення для тих, хто винаймає квартиру, часто переїжджає або в будинку, де діють заборони на монтаж пристроїв на фасад. Очевидні плюси таких моделей нівелюються суттєвими мінусами: постійний гул (до 50дБ) під час роботи та щоденне обслуговування по очищенню конденсату та фільтрів, проблема відведення потоку гарячого повітря з кімнати.



Переваги моноблоків

Недоліки моноблоків

Простий монтаж

Підвищений шум під час роботи

Мобільність

Немає герметичності (пропускання гарячих мас у приміщення)


Віконні моноблоки займають багато місця та затінюють кімнату


Незручний монтаж системи відведення гарячого повітря з кімнати


Найчастіше, покупка кондиціонера викликає багато сумнівів і необхідність читання довгих і нудних статей з технічними термінами. Фахівці компанії «Blow» позбавлять Вас мук і тривог таі підберуть найкращий варіант з максимально швидкою установкою.

У нас Ви можете вибрати не лише внутрішні блоки, зовнішні блоки и мульти-спліт системи, а також замовити швидкий монтаж та доставку по Києву.

З компанією «Blow» Ви – захищений споживач, оскільки вся продукція сертифікована. Крім того, компанія надає гарантію на кондиціонери від 2 до 5 років.


"Blow" - вибираючи якість!

Коментарі